Nejen jóga pro bolavá záda : 40 cvičení pro tělo i duši, díky nimž obnovíte svoji pohyblivost, budete se cítit lépe a nadobro se zbavíte bolesti - Santas, Dana (CPress, 2019)
Příručka americké trenérky jógy radí, jak se zbavit bolesti zad pomocí cviků inspirovaných především jógou. Kniha přináší čtyřicet cviků, při nichž posilujeme sílu a pružnost zad a zároveň budujeme silnější spojení mezi tělem a myslí. Jsou uvedeny cviky na zmírnění bolesti zad, na navrácení síly a pohyblivosti i cviky na udržování a prevenci. Velká pozornost je věnována způsobu dýchání. Dále zde nalezneme protahovací a relaxační cviky, cvičení vědomé chůze nebo meditaci soucitu. Cviky jsou doplněny jednoduchými ilustracemi. V úvodu popis anatomie páteře, příčin bolesti zad apod. V závěru jsou stručně uvedeny některé alternativní metody léčby.