Ochrana láskou - Němeček, Vítězslav (E-knihy hned, 2018)
To co potřebuje každá bytost k životu je přísun energie. A je úplně jedno v jaké formě. Tím jak přijímá potřebnou životodárnou energii se dokáže vyvíjet a také rozvíjet. Zda je to či není na úkor jiné bytosti ji mnohdy moc nezajímá. Má své potřeby pro vlastní růst. K životu momentálně potřebuje jen dvě složky, potravu a možnost přenést svůj genetický materiál. Tedy rozmnožit se. Pro tyto dva důvody jsou jakékoliv živé bytosti schopny ničit i životy kolem sebe. Ještě před pár tisíciletími či stoletími neznamenal lidský život všeobecně žádnou hodnotu. Platilo také pravidlo pro obranu sebe sama, blízkých či majetku. Smutné je, že mnoho bytostí se drží tohoto přežitého pravidla neustále.