Jethro Tull : půlstoletí s kouzelnou flétnou - Řepík, Vladimír (Volvox Globator, 2019)
Historie slavné britské rockové kapely očima českého fanouška a nadšence. Původní českou publikaci o kapele Jethro Tull sepsal přední člen zdejšího fanklubu Vladimír Řepík, též autor knihy kompletních textů Jethro Tull s českými překlady. V této knize popisuje vývoj legendární skupiny (v roce 2018 oslavila 50 let na scéně) s důrazem na jejího nezpochybnitelného leadera - autora, zpěváka a flétnistu Iana Andersona (r. 1947). Kapitoly v knize jsou pojmenovány a chronologicky řazeny podle všech alb kapely a vedle "běžné" historie nabízejí i originální pohled "cizího" fanouška se všemi specifiky, která to obnáší. V závěru knihy je barevná fotogalerie.