Nacisté v Tibetu : záhada expedice SS pod vedením Ernsta Schäfera - Meier-Hüsing, Peter, 1958- (Tibet (Volvox Globator), 2019)
Monografie věnovaná nacistické expedici do Tibetu, která se uskutečnila v letech 1938 - 1939. Dodnes se okolo výpravy důstojníků SS do Lhasy odvíjejí mnohé spekulace. Autor před námi předestírá historii a dohru tohoto podniku a přidává kritické poznámky o ideologickém pozadí expedice, která by nevznikla bez podpory Heinricha Himmlera a jeho SS-organizace „Ahnenerbe“.