Prostory a dialogy Evy Jiřičné - Hvížďala, Karel, 1941- (Mladá fronta, 2019)
Knižní rozhovor publicisty Karla Hvížďaly s architektkou a designérkou Evou Jiřičnou. Jiřičná, jež působí od konce 60. let 20. století ve Velké Británii, si získala mezinárodní renomé křehkou krásou svých elegantních a technicky dokonalých realizací. V rozhovoru se Jiřičná vrací k rodinnému prostředí, z něhož vzešla, ke svým studiím na ČVUT a AVU (prof. J. Fragner), odchodu z Československa a působení ve Velké Británii. Připomíná výrazné osobnosti, které ovlivnily její životní a profesní dráhu, komentuje vybrané projekty, na nichž se její architektonická kancelář podílela. Jedním z důležitých témat knížky je i vztah klient - architekt. Své profesní názory i pracovní postupy Jiřičná objasňuje v obsáhlé části rozhovoru věnované stavbě a zařízení fiktivního domu. Pro nové vydání byla publikace doplněna o část věnovanou projektům, které Eva Jiřičná připravila či realizovala v posledních sedmi letech.