Austrálie očima ženy - Fikejzlová - Baumová, Růžena (E-knihy jedou, 2019)
Růžena Fikejzlová - Baumová uskutečnila společně se svým mužem, zoologem Jiřím Baumem, v období mezi světovými válkami sérii zahraničních cest, z nichž pořídili řadu fascinujících cestopisů. Ty jsou unikatní nejen z hlediska zeměpisného, ale také historického.„Austrálie očima ženy“ je unikátním pohledem cestovatelky na tuto exotickou zemi v podobě, v níž ji dnes už neuvidíte.