Na doskách života - Beník, Tomáš (E-knihy jedou, 2019)
Tiež máte pocit, že svet je jedno veľké experimentálne divadlo? A vlastne prečo nie? Snažíme sa žiť svoje životy podľa seba, no napokon zistíme, že sme len hercami a divákmi zároveň. Režiséra a scenáristu sa snaží ľudstvo nájsť od svojho počiatku, no napokon skončilo len pri určení jeho mena a následnom uctievaní. Preto sa nesmieme čudovať, že v nekonečnom predstavení tej najlepšej divadelnej hry vo vesmíre sa stalo, stáva a stane čokoľvek. Takže keď sa budeme teda držať v názore, že život je jedno veľké a nekonečné predstavenie, na doskách ktorého sa práve nachádzame, sú aj nasledujúce tri príbehy napísané formou scenára.