Bod tání - Němec, Martin, 1957- (Plus, 2019)
Soubor dvaceti povídek, které ve většině případů zachycují obyčejný lidský život. Autorovy povídky jsou v převážné většině spíše svébytným shrnutím daného okamžiku, situace, která jako by se zastavila v čase. Motivy povídek jsou například sousedské vztahy, setkání ve vlaku, věšení košil, posezení u ohně nebo pomalu rozpadající se vztah. Co je ale u těchto povídek výjimečné, je styl, který nechává na čtenáři, aby si u většiny situací domyslel závěr.