Žijte ve své zahradě - Leffler, Ferdinand (Host, 2018)
Hledáte inspiraci pro svou novou zahradu, nebo chcete něco udělat s tou stávající? Anebo se chcete prostě jen zasnít a nechat se unášet krásou zahradních scenerií? Tato velkoryse vypravená publikace přináší svěží a veskrze současný pohled na zahradu jako na přátelské místo, kde se vám bude dobře žít a kde budete trávit příjemné chvíle se svými blízkými. Na pečlivě vybraných snímcích špičkových fotografů se podařilo zachytit nejen ten nejkvalitnější design, ale i podmanivou atmosféru, jemnou krásu a genia loci mnoha kouzelných zahradních zákoutí. Kniha vás provede od prvotních úvah a plánování přes ukázky realizovaných zahrad až k praktickým radám a tipům. Průvodcem na cestě k vysněné zahradě, která vašemu životu dodá nový rozměr, je Ferdinand Leffler, úspěšný a známý zahradní architekt, autor mnoha oceněných projektů a realizací v České republice i v zahraničí, tvář televizního pořadu Ferdinandovy zahrady a majitel ateliéru Flera. ---- „Ferdinand Leffler slaví úspěchy v soukromém i veřejném sektoru. Stačí si s ním chvíli povídat a pochopíte proč. Směsice jeho uvolněnosti, racionálního přístupu a zároveň nadhledu je doslova nakažlivá.“- Ondřej Krejčí, Dům a zahrada  Ferdinand Leffler (1978) vystudoval obor krajinné plánování v kombinaci se zahradním inženýrstvím na České zemědělské univerzitě. Absolvoval stáže ve Spojených státech a Anglii. Je zakladatelem ateliéru Flera, který patří k největším v Evropě a který se věnuje veřejným i soukromým projektům v Evropě i ve světě — v Kanadě, ve Střední Americe nebo africkém Zanzibaru. Několikrát získal titul Zahrada roku. Je moderátorem ceněného televizního pořadu Ferdinandovy zahrady, který vysílá Česká televize. Pořádá každoroční výstavu umění ve veřejném prostoru Umění ve městě, je spolumajitelem a jedním z kurátorů galerie exteriérového umění Flera Gallery. V rámci Flera Academy se snaží o osvětu v oblasti zahradní architektury a diskusi mezi odbornou a laickou veřejností. Zpívá v rockové kapele Boys donʼt cry a vydal knížku pro děti Kukadýlko. Má čtyři děti a se svou velkou rodinou žije v domku nedaleko Prahy. Ve vztazích i v zahradách oceňuje pravdivost a upřímnost bez přetvářek. „Mám rád pohodu a lidi a to je pro mě vlastně základ mé architektury. Rád se směju a jím, jsem Střelec a nedovedu si život představit bez psiska po svém boku.“