Kuchařka při onemocnění žaludku - Havlová, Vladimíra (Vaříme s dietní sestrou, 2019)
Zásady dietního stravování a recepty na přípravu jídel při onemocnění žaludku a dvanáctníku. Základní informace o projevech nemoci žaludku a preventivních opatřeních. Přehled potravin, které dráždí žaludeční sliznici, doporučený způsob přípravy jídel. Následují předpisy pro dvě osoby na přípravu polévek, pokrmů z hovězího, vepřového, drůbežího masa, ryb, těstovin a rýže, zeleniny, příloh, salátů, sladkých jídel, moučníků, dezertů, pomazánek a nápojů. U každého receptu je uvedena energetická hodnota jedné porce v kcal i kJ, obsah tuku, bílkovin a sacharidů.