Jane Eyre = Jana Eyrová - Harris, Sabrina D., 1975- (Dvojjazyčná kniha pro mírně pokročilé (Edika), 2019)
Klasický román je příběhem osudové lásky a současně i historií citového a intelektuálního osvobození ženy viktoriánského období. Zrcadlové vydání zkráceného a upraveného textu pro mírně pokročilé angličtináře. Chovanka ze sirotčince přichází na venkovské panství jako vychovatelka a v domě opředeném nevysvětlitelným tajemstvím prožije velkou osudovou lásku. Než však prosadí svou svobodnou vůli a právo rozhodnout o vlastním osudu, zažije mnoho utrpení a odříkání. Hrdinčina morální síla, jasný rozum a upřímný cit překonají všechny překážky a dovedou ji po boku milovaného muže ke štěstí. Děj klasického díla anglické literatury byl zkrácen a upraven pro potřeby mírně pokročilých studentů angličtiny. Dvojjazyčné vydání doplňuje odkaz na MP3 nahrávku anglického textu.