Penis nemá uši - Dobrý, Marek, 1986- (Pointa, 2019)
Povídkový román o lidech, kteří si z nenávisti udělali životní program - a o jejich obětech. Osm příběhů vyprávěných osmi postavami spojuje - aniž by si toho byli vypravěči vědomi - jedno místo, jeden muž a jedna vlastnost. Tím místem je pražská vegetariánská kavárna Rajčátko, v níž se každý z nich v určitou chvíli svého příběhu vyskytne, tím mužem je jeden z vypravěčů - sympatický vrchní v této kavárně, tou vlastností pak je u sedmi z nich nenávist. Nenávist k okolnímu světu, v níž se vypravěči ve svém příběhu utvrzují, pramenící z omezené sebestřednosti, povýšenosti, xenofobie, primitivismu či psychopatie. V této nenávisti vytvářejí konflikty, jejichž prostřednictvím si vytvářejí, ohraničují a zdůvodňují svůj svět. Drsný argotický jazyk, jímž většina postav své příběhy líčí, pak vcelku výstižně charakterizuje jejich úroveň.