Žena, která žila za oceánem - Adamová, Zdena, 1952- (Skutečné příběhy (Motto), 2019)
Česká zpěvačka vypráví o svém životě, emigraci do USA a návratu do Čech. S nostalgií vzpomínané dětství a dospívání v Praze v 50. a 60. letech 20. století, dvě svatby následované rozvody, začátek hudební kariéry a práce v rozhlasu, třetí svatba a útěk za oceán. Život v USA, budování hudební kariéry a posléze hudební školy. Návrat do Čech přinášející nový pohled jak na starou, tak na novou vlast. Autorka vypráví svůj život, jen jména postav jsou jiná.