Jan Zajíc : příběh pochodně č. 2 - Šorm, Josef (Albatros, 2019)
Krátký životopisný komiks vypráví o nešťastném osudu Jana Zajíce, tzv. Pochodně č. 2. Rok 1968 v Československu přinesl nejdříve nevídanou míru svobody, načež veškerá naděje plynoucí z uvolňování poměrů byla uhašena sovětskou invazí. Na tyto události zareagoval svou obětí Jan Palach, jehož požadavky nebyly splněny, ovšem jeho čin v podobě sebeupálení inspiroval několik lidí v Československu i v zahraničí. Jedním z nich byl i mladičký student Jan Zajíc. Komiks určený nejen mladším čtenářům se snaží přiblížit Zajícovo rozhodnutí o bolestivé a demonstrativní sebevraždě, stejně jako jeho nezlomnou vůli navzdory radám rodiny a přátel a navzdory společenské apatii.