Barrandovská bohéma? : bylo jednou jedno filmové studio, kterým prošly dějiny - Taussig, Pavel, 1949-2023 (Objevené portréty, 2019)
Publikace mapuje dějiny Barrandovských studií a jejich zákulisí. Po všeobecném uvedení do historického kontextu se autor věnuje v medailonech jednotlivých filmových osobností jejich chování při natáčení, vzájemným vztahům i soukromému životu.