Klauzury FAMU 2017 - kolektiv, (NAMU, 2018)
Klauzurní kniha již pravidelně přináší potřebnou vnější reflexi tvorby studentů FAMU, která jinak zůstává uzavřená za školními zdmi. Pozvání na klauzurní prezentace v akademickém roce 2016/2017 přijalo 13 hostů, kteří zhlédnutá díla reflektovali z rozličných perspektiv.  Jednotlivým oborům a katedrám se věnovali: filmový publicista a knihovník Martin Mišúr, filmový teoretik Jiří Anger, ředitel Anifilmu Pavel Horáček, filmová teoretička Eliška Děcká, estetička Tereza Hadravová, sociolog umění Pavel Zahrádka, scenáristka Petra Ušelová, filmový kritik a teoretik Ondřej Pavlík, filmová teoretička Kateřina Svatoňová, vizuální teoretička Andrea Průchová, kurátorka Barbora Kundračíková a filmový publicista Daniel Walber.