Zikmund 100 : po stopách Zikmunda a Hanzelky - Vaňourek, Tomáš, 1986- (CPress, 2019)
262 dní dlouhá cesta dvou mladíků přes Evropu a Asii, ve stopách ikonických cestovatelů Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda. Projekt Zikmund 100 vznikl jako nápad dvou mladých mužů, kteří chtěli nejen vidět a zdokumentovat nevšední krásy Asie, ale i vyjádřit úctu cestovatelským legendám několika generací. Stejně jako páni Zikmund a Hanzelka se rozhodli procestovat 32 zemí euroasijského kontinentu a dokázat, že je stále co objevovat a poznávat...