Jemná lhostejnost světa - Stamm, Peter, 1963- (Pestrá řada soudobé prózy, 2019)
Existenciální román renomovaného švýcarského autora vypráví příběh o osamělosti a hledání, ve kterém se střetává svět reality a snění. Hlavní hrdina, spisovatel středního věku, se setkává s dívkou, která mu připomíná jeho ztracenou lásku. Zvláštní souznění obou protagonistů vytváří iluzi jejich dávné propojenosti. Svými pocity hrdina nastoluje zajímavou otázku - je možné, že žijeme v řetězení životů, ve kterých potkáváme sami sebe?