S malířem kolem Evropy - Švec, Petr, 1978- (Albatros, 2019)
Obrazová publikace představuje dětem evropské státy. Zeměpisné informace jsou doprovázeny názornými mapkami a ilustracemi malíře s osobitým rukopisem. Zeměpisná kniha o evropských státech vychází s aktualizovaným textem a původními ilustracemi z knihy S malířem kolem světa. Informace a zajímavosti o každém státě doplňují ilustrace charakteristických staveb, krajin a mapka s typickými postavami a siluetami památek, což usnadňuje dětem získat konkrétnější představu o každé zemi.