Dievča z atramentu a hviezd - Hargrave, Kirian Millwood (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2019)
PRÍBEH ZÁZRAKOV A ODVAHY Každý z nás si na koži nesie mapu vlastného života, v spôsobe chôdze, dokonca aj v tom, ako rastie. MAGICKÝ BESTSELLER Najlepšia britská detská kniha roka 2017 Od chvíle, keď na ostrov dorazil generál Adore, nikto nesmie prekročiť hranicu medzi Gromerou a zvyškom ostrova. To však Isabelle nebráni v tom, aby snívala, že raz preskúma každučký centimeter Zabudnutého územia, ktoré leží za hranicami. Keď zmizne jej najlepšia kamarátka, Isabella sa votrie do pátracej skupiny – je predsa dcérou kartografa. Navyše okrem máp vie čítať aj hviezdy, ktoré ju môžu doviesť až do zabudnutého srdca opusteného ostrova. No svet za mestskými hradbami je len pustatina plná príšer, kde pod vyschnutými riekami a dymiacimi sopkami spí príšera z legiend. Isabella čoskoro zistí, že zachraňovať bude musieť nielen stratenú dievčinu, ale predovšetkým samotný ostrov.