White Fang = Bílý tesák - Olšovská, Dana (Dvojjazyčná kniha pro začátečníky, 2019)
Dvojjazyčné zkrácené převyprávění kultovního dobrodružného románu o přátelství člověka a vlka z prostředí Aljašky v období zlaté horečky je určeno pro začátečníky i mírně pokočilé ve studiu anglického jazyka. Napůl vlk a napůl pes bojující o přežití v krutých podmínkách nelítostných severských plání na konci 19. století a jeho hluboké přátelství s člověkem dojímá už několik čtenářských generací. Zjednodušeně podaný příběh motivuje ke studiu angličtiny vedle samotného čtení souvislého příběhu také několika zábavnými cvičeními a tím, že si studující mohou obratem kontrolovat text díky zrcadlovému českému překladu. Na webových stránkách Albatrosu je dostupná i audio verze s rodilým mluvčím.