Můj terezínský deník 1943-1944 a zápisky mého otce Otty Pollaka - Pollak-Kinsky, Helga, 1930-2020 (XYZ, 2019)
Deníkové zápisky Helgy Pollakové a jejího otce přibližují, jak vypadal jejich každodenní život v terezínském ghettu. Když měla Helga Pollak 12 let, deportovali ji i s otcem Otto Pollakem do ghetta v Terezíně. Od ledna 1943 až do svého transportu do Osvětimi v říjnu 1944 žila v dívčím domově L 410 v pokoji 28, kde se svěřovala jen svému deníku. V kombinaci se zápisky Otto Pollaka jsou v knize prolínány vzpomínky a dokumenty otce i dcery, vzbuzující pocit pospolitosti, obav i naděje. Příběh Helgy Pollak je ukázkou vzpomínek a připomínkou osudu židovských dětí. Nakladatelská anotace.