Ohnivý kamínek - Fišerová, Ilona, 1977- (Fragment, 2019)
Pohádka o zvídavém čertovi Matyášovi, kterého více zajímá pekelná knihovna a svět lidí než nudné peklo. Do království, kde dříve pobývala Láska a Zdravý Rozum omylem vpustí Hloupost, Lhostejnost a Strach. Do království, kde vládne moudrý král Albert, ve kterém peklo už nepotřebovali a na čerty už skoro zapomněli, přichází zvídavý čert Matyáš, aby napravil škodu, jenž způsobil. Hloupost, Lhostejnost ovládla zemi a kuchtička Marjánka a kovář Jakub musí zdivočelou Lásku a Zdravý Rozum zachránit.