Jakubův cestovní deník. - Čech, Jakub, 1973- (XYZ, 2019)
Cestovatelský deník autora o 4500 km dlouhém pochodu Continental Divide Trail po hřebeni Skalistých hor v USA až do Kanady. Kniha popisuje nejen samotný průběh cesty, vnitřní pocity, emoce, radosti i nástrahy dlouhého trailu, ale také cestování po boku různých lidí, od kanadské parťačky až po mužské spolucestovatele i pocity ze "single" situací a to, jaké je to být na trailu pouze sám se sebou. Součástí knihy je i pár stránek, které shrnují turistickou výbavu a její kvalitu a efektivitu využití kus po kusu.