Sirotčinec slečny Peregrinové. - Riggs, Ransom, 1979- (Jota, 2019)
Román je pokračováním příběhu mladého Jacoba, který se po všech peripetiích vrací domů za doprovodu svých podivných přátel. Poté, co odvrátil obrovskou hrozbu, která téměř zničila svět podivných, se Jacob vrací na Floridu. Avšak s tím rozdílem, že teď jsou slečna Peregrinová, Emma a jejich podivní přátelé s ním a snaží se co nejlépe splynout se světem normálních. Ovšem bezstarostné dny na pláži a poznávání reálií 21. století brzy přeruší objev podzemního bunkru, který patřil Abeovi, Jacobovu dědečkovi. Na povrch vycházejí překvapivé informace a dávná tajemství. A Jacob začíná poznávat nebezpečný odkaz, který zdědil. Nakladatelská anotace. Kráceno.