Cesta šamana. - Machanenko, Vasilij Michajlovič, 1981- (Fantom Print, 2019)
Nová dobrodružství šamana Mahana. Kniha navazuje na předchozí díl Hrad fantomů. Barliona. Virtuální svět narvaný k prasknutí monstry, bitvami a samozřejmě hráči. Šaman Mahan se jako novopečený majitel hradu Altameda připravuje na nová dobrodružství, ale zbytek hráčů Barliony očekává spíš klidnější herní chvíle. Vždyť na události v Temném hvozdě již padl prach, situace ohledně Altamedy se vyřešila a Geranika si své plány na zničení všehomíra chystá kdesi daleko. Na stereotypní život ale není Mahan připravený. V Barlioně přeci získal tolik úkolů, které je třeba dotáhnout: záchranu smečky Šedé smrti, jednání s piráty a především stále nedokončenou císařovu šachovnici, klíč k otevření Stvořitelovy hrobky. A možná je načase, aby si nejvyšší šaman našel učedníka... Nakladatelská anotace.