Dotkni se mě, lásko - Gillerová, Katarína, 1958- (Román (Motto), 2019)
Román slovenské autorky se odehrává v současné Bratislavě. Mladá, úspěšná žena řeší složitý úsek svého života, který má však kořeny v minulosti a v jejím dětství. Nedokáže rozluštit rodinné tajemství, týkající se jí samotné a jejího vztahu k domnělému bratranci. Nechápe, proč se matka brání každé zmínce o muži, kterého téměř vychovala. Zuzana se nedokáže vyrovnat se svými pochybnostmi, láskou, jež není opětována. Tato bolestná skutečnost spolu s dalšími událostmi zapříčinila Zuzanin odmítavý postoj k ostatním mužům. Vymanit se z trýznivých vzpomínek může však jen ona sama.