Synové boha Slunce : vzestup a pád říše Inků - Farfánová Barriosová, Eva (Vyšehrad, 2019)
Populárně-naučná publikace představuje civilizaci Inků, její počátky, kulturní rozkvět i zánik po invazi evropských dobyvatelů. Úvodní kapitoly uvádějí prameny pro studium incké civilizace a shrnují historický vývoj oblasti v předinckém období. Těžiště knihy spočívá ve vylíčení dějin Incké říše v 15. a 16. století. Text přibližuje organizaci incké společnosti, její ekonomiku, stavební umění a urbanismus, náboženství, vědu i hmotnou kulturu.