Jak pozorovat ptáky - Krása, Antonín, 1977- (CPress, 2019)
Průvodce je určen nejen zkušeným ornitologům, ale i laikům, kteří chtějí proniknout do ptačí říše a poznat nejznámější druhy vyskytující se na našem území. Autor vybral 122 druhů. Kromě popisů jednotlivých ptáků a jejich charakteristických vlastností, sepsal i to, kde u nás daní ptáci žijí a jak je na tom stav jejich populace u nás i v Evropě. Každý ze zahrnutých druhů je doplněn ilustrací a u každého je i místo na zápis poznatků z vlastního pozorování. Nakladatelská anotace. Kráceno.