Obchod s neštěstím : jak utéct exekutorovi z lopaty - Tůma, Jiří, 1976- (Mladá fronta, 2019)
Třináct skutečných exekutorských příběhů, které poukazují na konkrétní chyby jednotlivých aktérů, spolu s praktickými radami odborníka na exekuční řízení. Pravdivé příběhy odhalují nešťastné osudy lidí, kteří se z různých důvodů dostali do finanční pasti, a přibližují detailně prostředí exekucí. Čtenář se prostřednictvím vyprávění dovídá, jaké postupy exekutoři v jednotlivých případech využívají a zároveň se může inspirovat radami a doporučeními, jaký zvolit ten nejsprávnější postup, dostane-li se do podobné situace.