Dům vrácené ozvěny - Lustig, Arnošt, 1926-2011 (Mladá fronta, 2019)
Román se silně autobiografickými prvky vypráví o osudech pražské židovské rodiny v době od první republiky až do tragických událostí za druhé světové války. Autor knihu věnuje především vzpomínkám na svého otce, který za války, v době bezprostředního ohrožení židovské komunity, vedl marný boj za záchranu své rodiny, ale také za uchování hrdosti a důstojnosti lidské existence. Široce komponovaný román vznikl rozšířením novely ze sbírky Hořká vůně mandlí a velmi působivě vypovídá o osudech pražských Židů, o antisemitismu a lidské nenávisti, ale také odvaze, solidaritě a vzájemné lásce tváří v tvář smrti.