Tomík na cestách : tuktukem z Bangkoku až domů - Vejmola, Tomáš, 1990- (CPress, 2019)
O svých zážitcích s motory, kopci, kulturami, policisty a celníky, o bláznivých nápadech a roce na cestě vypráví Tomáš Vejmola alias Tomík, který se rozhodl, že do rodných Hranic na Moravě přijede 35 let starým vozidlem z Thajska. Dopravní prostředek si vybral vskutku netradiční - tuk-tuk starý 35 let, který si pořídil v Thajsku. Odtud vyrazil přes Myanmar, Indii, Nepál, Írán, Turecko a další země, dokud po 13 000 kilometrech nedorazil do roka a do dne do České republiky. Nakladatelská anotace. Kráceno.