Jestli mi uvěříš - Gillerová, Katarína, 1958- (Román (Motto), 2019)
Román pro ženy o nových začátcích, trápeních v lásce i všedních problémech. Viki nastupuje do nové práce, snaží se zapadnout, vyrovnat se s nedávnými neblahými událostmi a svou zrušenou svatbou. Přitom musí zvládnout starost o svého synovce Romanka i problémy v práci. Zdá se, že na vztahy nemá ani pomyšlení, ale řízením osudu se v jejím životě objevuje muž z její minulosti a život se jí tak trochu zamotá. Shodou různých náhod a nedorozumění se osmadvacetiletá Viki ocitá v kolotoči událostí, které musí vyřešit. Ani v rodině nejsou vztahy ideální a mladé ženě se stále do cesty připlétá nevyřešená minulost.