Vinnetou = Winnetou - Navrátilová, Jana (Dvojjazyčná kniha pro začátečníky, 2019)
Legendární příběh o náčelníkovi Apačů a jeho bílých přátelích v dvojjazyčné převyprávěné formě. Nesmrtelné příběhy, ve kterých indiánský bojovník, jeho bílý bratr Old Shatterhand a lovec Old Firehand bojují proti nespravedlnosti. Všichni tři se rozhodnou postavit zlodějskému náčelníku kmene Ponků a pomstít smrt milované Ribanny. Příběh je zpracován pro začátečníky a mírně pokročilé se cvičeními a odkazem na audionahrávku dostupnou na Internetu.