Hravý průvodce Prahou - Petřinová, Iva, 1984- (Fragment, 2019)
Bohatě ilustrovaný průvodce nejzajímavějšími pražskými lokalitami s množstvím zajímavých úkolů, které mohou děti luštit přímo u dané historické památky. Tato publikace přináší celkem devatenáct námětů na zajímavé okruhy Prahou protkané nejen pohledem na zajímavé památky, ale i četbou legend, zajímavostí o postavách z historie. Každá kapitola je předem připravenou trasou s popisy míst, hravými úkoly, kvízy, které mohou malí objevovatelé luštit přímo na místě. V neposlední řadě je každý tematický celek doplněn o praktické informace s odkazy. Knížku mohou využít nejen děti s rodiči, ale i vychovatelé a učitelé při vzdělávacích programech.