Léčení silou přírody - Michalsen, Andreas, 1961- (Kazda, 2018)
Kniha německého profesora a primáře klinické přírodní medicíny, ve které vědecky zkoumá efektivitu tradičních léčebných postupů, které sám používá při léčbě některých chronických onemocnění jako doplněk ke klasické medicíně. Autor nejprve popisuje základní principy přírodní medicíny a sebeuzdravujících schopností těla. Poté popisuje jednotlivé typy přírodního léčení (např. léčba pijavicemi, baňková masáž, vodoléčba, léčba půstem, zdravá strava a pohyb, jóga, meditace, bdělost, ájurvéda, léčivé rostliny). V textu jsou také příběhy autorových pacientů a v závěru léčebné plány na léčbu některých chronických nemocí (např. hypertenze, nemoci oběhové soustavy, artróza, deprese, cukrovka) pomocí přírodní medicíny.