Učitel na frontě : deník legionáře Josefa Dudka - Dudek, Josef, 1893-1981 (Edice pamětí Československé obce legionářské, 2019)
Deníkové zápisky příslušníka československého vojska v Itálii. Josef Dudek ve svém deníku popisuje vypuknutí první světové války v létě 1914. V roce 1915 byl odveden a nasazen do bojů na východní a italské frontě. Roku 1917 byl zajat Italy a rozhodl se ke vstupu do řad československých legií v Itálii. Na stránkách knížky zachycuje svou účast v bojích proti rakousko-uherské armádě na sklonku světové války.