Anna Karenina - Podlesnych, Alena, 1972- (Dvojjazyčná kniha (Edika), 2019)
Slavný psychologický román ruského klasika v rámci příběhu tragické lásky provdané ženy řeší mnoho závažných problémů ruské společnosti devatenáctého století. Zkrácené a zjednodušené vydání. Zpracování světoznámého románu se snaží zpřístupnit středně pokročilým studentům ruštiny tragický příběh ženy, která se nebála kvůli lásce vymknout konvencím doby. V publikaci najdete zkrácený příběh v jazyce originálu, zrcadlový český překlad, komentáře gramatických a lexikálních jevů a poznámky k ruským historickým a současným reáliím. Audionahrávka, na níž text vypráví rodilá mluvčí, je k dispozici zdarma na stránkách nakladatelství.