Queen : neznámá historie - Hince, Peter, 1955- (Evokace, 2019)
Osobní vyprávění "bedňáka" britské rockové skupiny Queen, plné zajímavých postřehů, autentických zážitků a upřímných a vřelých vzpomínek na tuto slavnou kapelu 70. a 80. let 20. století. Méně tradiční, přesto jistě cennou součástí odkazu slavné britské rockové skupiny Queen, tím je tato kniha. Netradiční je tím, že jí napsal bývalý "bedňák" skupiny Peter Hince. Jedná se tedy o autentické vzpomínání člověka, který se umělecky ani manažersky sice nepodílel na úspěchu Queen, přesto byla jeho role nenahraditelná. Hince se během koncertních šňůr kapely staral o zvukovou aparaturu a celkově zodpovídal za technický servis pro vystoupení. Díky tomu tzv. přičuchl ke Queen jako málokdo a měl možnost vidět skupinu přímo při práci. Za dlouhé roky jeho angažmá se s členy kapely spřátelil a byl u lecčeho, o čem by se "obyčejným" fanouškům mohlo jen zdát. Jeho kniha je tak plná pestrých zážitků, které dobře vykreslují a dokreslují legendární příběh Queen, jenž patřili v 70. a 80. letech ke špičce na poli rockové hudby.