Magistrála - Postovit, Tim, 1996- (Pointa, 2019)
Básnická prvotina pražského studenta rusistiky ukrajinského původu čerpá z divoce pulzující atmosféry velkoměsta, s nímž autor nyní spojil svůj život a osud. Severojižní magistrála je rozbouřenou komunikací, která prochází srdcem velkoměsta. Ovlivňuje nejen dopravní situaci, ale i osudy lidí, kteří se v její blízkosti pohybují nebo dokonce žijí. Z tohoto základního pocitu vychází i básník Tim Postovit, který navíc vložil do své sbírky jakousi volnou soustavu asociací, v níž se střídá nekonečný a hřmotný proud "vyrovnaných provazců" automobilů s výlohami obchodů, činžáků či panelových domů, jež tuto radiálu lemují. Ale dýchá tu i budova Národního muzea, doteky historie, politická a společenská nálada - a to vše vytváří nekontrolovatelnou fermentaci či slovy básníka "futuristickou galerii", přeplněnou výbušnými obrazy dychtivé a hltavé aglomerace, v níž se hromadí jak vychloubačná gesta, tak i melancholie a lehce potemnělá, jakoby odeznívající lyrika těchto míst.