7 pádů odpadu - Hobrland, Martin, 1968- (Concept 42, s.r.o., 2019)
Kniha rozebírá a popularizuje problematiku odpadu ze všech možných úhlů pohledu a staví ji do logické souvislosti se životním prostředím. Autor sestavil sedm kapitol (pádů), kdy každá z nich se věnuje otázce odpadu z jiné stránky. Čtenář zde najde kapitoly, které se týkají historie odpadu i toho, co je to vlastně odpad, kdo nese odpovědnost za odpady, komu či čemu odpady škodí. V této spojitosti se text zaobírá také vlivem odpadu a odpadních částic a látek na životní prostředí, výčtem druhů odpadu či jeho tříděním a v neposlední řadě efektivními způsoby zpracování.