Tóny tisového luku - Tomášek, Ivo (E-knihy jedou, 2019)
Sbírka básní je vyjádřením autorova citového vnímání dějů, často v konfrontaci s racionální podstatou nebo nahodilostí. Aniž by čtenáři vnucoval vlastní vidění světa, předkládá „barvy života s utajenou melodií“, které se stávají prostředkem k meditativnímu vyústění, v úvahách o lidském bytí, štěstí i potěše z přírodních krás či tajemností; především vánočních svátků.