Policejní křeček - Krolupperová, Daniela, 1969- (Druhé čtení (Albatros), 2019)
Lehce napínavý příběh o přátelství kluka Jirky a křečka Bruna. Bruno není totiž jen tak obyčejný křeček, má pro strach uděláno a mluví lidskou řečí. Jirka už chodí do druhé třídy a právě se mu narodila sestřička. Jirka se ale těšil na brášku. Co s holkou, s tou se nedá ani pořádně mluvit a fotbal nebo autíčka ji stejně nezajímají. A tak Jirka uprosí dědečka a pořídí si zvířecího kamaráda křečka Bruna. Jirka mu doma připraví parádní terárium s probíhačkami. Jednoho dne však křeček Bruno Jirku ohromí, když začne docela normálně mluvit. Zvídavý Bruno chce poznat Jirkovu školu i vše, co se děje venku, a nebude to dlouho trvat a z drobného hlodavce se stane postrach místní bandy zlodějů.