Nová literatura v kostce pro SŠ - Chrástecká, Jana (V kostce (Fragment), 2019)
Publikace přináší přehled středoškolské literatury stručně a přehledně. Slouží k seznámení a připomenutí učiva literatury s důrazem na katalog požadavků ke státní maturitní zkoušce. U jednotlivých uměleckých období a směrů jsou doplněny důležité historické souvislosti a znaky umění. Publikace obsahuje teorii literatury, přehlednou literární historii a ukázky z děl autorů doplněné úkoly typickými pro ústní zkoušku i didaktický test. Nakladatelská anotace. Kráceno.