Čuk a Gek = Čuk i Gek - Mamonova, Julija (Dvojjazyčná kniha pro začátečníky, 2019)
Povídka o cestě malých chlapců a jejich maminky za tatínkem je zpracována pro začínající čtenáře, kteří si chtějí vyzkoušet, jak si poradí se souvislým textem v ruštině. Úroveň jazyka v publikaci je vhodná pro začátečníky a mírně pokročilé studenty. Český zrcadlový text umožní čtenáři obratem zkontrolovat, zda cizojazyčnému textu správně porozuměl. Cvičení na konci knihy jsou vhodná pro ověření získaných znalostí. Audionahrávka ve formátu MP3, na které příběh z tajgy vypráví rodilý mluvčí, je zdarma ke stažení na webu.