První den mého života - Genovese, Paolo, 1966- (XYZ, 2019)
Hrdiny románu italského režiséra, scénáristy a spisovatele jsou lidé, kteří během sebevraždy dostávají nadpřirozenou šanci, aby své rozhodnutí přehodnotili. Dějiště New York a v něm zvláštní skupinka lidí: rezignovaný motivační řečník Napoleon, ochrnutá gymnastka Emily, policistka Aretha po ztrátě dcery, šikanovaný chlapec Daniel. V okamžiku jejich plánované smrti je dává dohromady tajemný průvodce, aby během následujících sedmi dnů poznali, jak jejich sebevražda ovlivnila jiné lidi. Probírají své dosavadní životy a postupně se začínají ptát, zda existuje cesta zpět do lepší budoucnosti i ke štěstí.