Život elfů - Barbery, Muriel, 1969- (Jota, 2019)
Fantasy román známé francouzské autorky, jehož hrdinkami jsou dvě malé dívenky obdařené kouzelnou mocí, díky níž mohou zachránit svět. Maria je mladá dívenka vyrůstající na francouzském venkově u svých pěstounů, obklopená lidmi, kteří ji milují. Volný čas tráví nejraději v okolní přírodě, s níž je propojena podivnou nadpřirozenou mocí. Oproti tomu Clara vyrůstá na faře v Itálii, odkud je posléze poslána do Říma, kde studuje hru na klavír. Její hudební nadání, jímž dalece překračuje běžné možnosti smrtelníků, není jedinou nadpřirozenou vlastností, kterou je obdařena: další jsou například vize, skrze něž spatří i Marii. Na bedrech těchto dvou dívenek pak spočine obrovská tíha, neboť se stávají jakýmisi mosty, jež propojují svět elfů s lidským a záleží jen na nich, zda se jim podaří svět lidí zachránit.