Řvi potichu, brácho - Březinová, Ivona, 1964- (Albatros :, 2016)
Když se u Jeremiáše potvrdila diagnóza autismu, otec rodinu opustil. Maminka zůstala na dvojčata Pamelu a Jeremiáše sama. Ani prarodiče zprvu nechápali, proč nechce dát Jeremiáše do ústavu a proč o něj chce pečovat doma. Její i Pamelin život se řídí zcela potřebami Jeremiáše: každý den má svou barvu, vše musí jít přesně podle stanovených stereotypů. Pokud se něco nepodaří přesně podle zaběhlých zvyklostí a pravidel, Jeremiáš se stává nezvladatelným.Teď už je dvojčatům 14 let a rodina se stěhuje do nového města. Pamela se snaží být mamince oporou, sama se ale musí vyrovnat s reakcemi okolí i spolužáků. Navíc se zdá, že se ve škole zakoukala do trochu zvláštního kluka, kterého mají všichni za podivína.