Co víme o smrti - Sígl, Miroslav, 1926-2012 (Epocha, 2006)
Role smrti v náboženských systémech, filozofických koncepcích a literatuře od starověkých kultur přes středověkou literaturu, renesanci, baroko, osvícenství až po literaturu počátku 21.století. Přílohu tvoří výběr z české i světové literatury na dané téma a českých filmů. Publikace obsahuje nápisy z hrobů, lidová přísloví či sny o smrti a věnuje se rovněž péči o umírající, pohřební službě, ale i trestu smrti.