Templáři v zemích českých králů : Morava, Slezsko, Lužice, Rakousy, aneb, co všelikého se templářům událo a co vlastnili v těch skvělých zemích, jež později sluly země Koruny české, na pozadí dějin řádu toho slavného - Templarius Bohemicus, 1954- (MH, 2010)
Populární pojednání o templářích a jejich působení na Moravě, ve Slezsku, v Lužici, na Žitavsku a v Rakousích. Řada ilustrací a fotografií.